Malzemeler:
- 1 su b. haşlanmış mercimek
- 1 su b. erişte
- 1 su b. et suyu
- Tuz
- Su
Terbiyesi için:
- 1 kase yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba k. un
- 1 limon
- Tuz
- Su
Üzeri için:
- Tereyağı
- Taze nane
- Pul biber
Yapılışı:
- Tencereye yarı kıvamda haşlanmış mercimeği ve erişteyi koyuyoruz. Üzerlerini geçecek kadar su ve et suyu koyarak, kaynatıyoruz. Terbiye için, yoğurdu karıştırma kabına alıyoruz. Yumurta sarısını ve unu ilave ediyoruz. Yarım limon suyunu sıkıyoruz, biraz soğuk su ilave ediyoruz ve çırpıyoruz.
- Sonrasında terbiyeyi çırparak yavaş yavaş sıcak su ekliyoruz. Tenceredeki malzemelerimiz haşlanınca hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ilave ediyoruz. Bir yandan da çırpmaya devam ediyoruz ki, terbiye kesilmesin. Tuzunu atıyoruz.
- Çorbamız tekrar kaynayınca ocaktan alıyoruz. Tereyağını yağda eritiyoruz. İçine doğranmış taze nane ve pul biber atıyoruz. Çorbanın üzerine dökerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder