ÇİĞ BÖREK TARİFİ

Malzemeler


  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • Yaklaşık 1 su bardağı su
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 250 gr dana kıyma
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı

  • Çiğ börek yapılırken ilk önce geniş bir yanmaz tava alın ve içerisine azıcık yağ ekleyin. Üzerine küp şeklinde doğradığınız soğanları koyup hafif şekilde pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından soğanların üzerine kıymayı ilave edip sote işlemini sürdürün. Kıymalı harç pembeleşince üzerine tuz ile karabiberi serpiştirip tahta kaşık ile karıştırın. soteleme işlemi bitince ocağın altını kapatın ve harcı soğuması için cam bir kâsenin içerisine boşaltın. Diğer taraftan çiğ böreğin hamurunun hazırlanması işlemine geçelim.
  • Bunun için unu rahat bir yoğurma kabının içerisine alalım ortasını yuvarlak şekilde açın. Unun üzerine tuz ekleyin ve karıştırın. Ardından yavaş, yavaş su ilavesi yaparak hamuru yoğurmaya devam edin.
  • Hamur yumuşak kıvama gelene dek yoğurma işlemini sürdürün. Sonrasında ise hamurun üzerini bir bez örtün ve dinlenmesi için bir kenara bırakın. Hamurun yaklaşık olarak 15 dakika dinlenmesi yeterli olacaktır.
  • Daha sonra dinlenen hamurdan 8-10 parça eşit şekilde bezeler alın. Merdane ile hamuru unlu tezgâhın üzerinde açın.
  • Hazırladığınız, ince hamurun yarısına önceden hazırladığımız harçtan ilave edin. Dilerseniz arasına peynir katın. Hamurun yarısını diğer yarısın üstüne getirin ve kenarlarını bastırarak kapatın.
  • Kızgın yağın içerisinde hamurları her iki taraflı kızartın. Kızaran hamurları havlu kâğıt serilmiş tepsisin üzerine allın ve yağlarını çektirin.
  • Yağlarını çekmiş çiğ börekleri sunum için servis tabaklarına alın.

AFİYET OLSUN :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri