ANAMUR USULÜ TAVUK DOLMASI TARİFİ

Malzemeler


  • 1 adet orta boy tavuk (1500-1800 gr)
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 Türk kahve fincanı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Pilav için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • varsa 1 yemek kaşığı dolmalık üzüm
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar, toz tarçın

Yapılışı

  • Öncelikle, iç pilavı hazırlamak üzere orta boy bir tencerede 4 kaşık zeytinyağını kızdırın ve dolmalık fıstıkları ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
  • Üzerine yemeklik ince doğranmış soğanı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Salçayı katıp, karıştırın.
  • Diğer taraftan, iyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçlerle beraber yine yıkayıp süzdüğünüz dolmalık üzümleri de ilave edin.
  • Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurup hemen sıcak suyu tencereye aktarın.
  • Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçını da serpiştirip pilavı kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pilav suyunu iyice çekince ocaktan alıp, soğuması için bekletin.
  • Diğer taraftan tavuğu iyice yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Bir kasede eritilip ılıtılmış tereyağı, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. İçine tuz, karabiber ve fesleğen katıp çatalla iyice çırpın. Sonar da bu karışımı elinizle tavuğun dışına ve içine iyice sürüp yedirin. Diğer taraftan hazırladığınız pilavı tavuğun içine doldurun. Fırın tepsisi veya borcamın içini 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlayın. Tavuğu göbek kısmı üste gelecek şekilde tepsiye oturtun. Fırını 180 derece alt-üst konuma getirip 5 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında tavuğu 1,5 saat pişirip çıkarın. Sıcak olarak servise sunun. 

Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri