- 2 adet lavaş
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk
- Domates
- Ketçap
- Yeşil zeytin
- 1 tatlı kaşığı tereyağ ( Tavaya koymak için)
Sosu İçin
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Yarım fincan su
- Salçalar tuzlu olduğu için ekstra tuz koymaya gerek yok.
Hazırlanışı
- Öncelikle tüm sos malzemesini bir kase içerisine alın ve iyice karıştırıp sosunuzu hazırlayın
- Lavaşı rahatça koyabileceğiniz tavaya tereyağı alıp eritin ve lavaşı koyup sosunu sürün.
- Sosun üzerine, dilimlenmiş domates,sucuk ve zeytinleri yerleştirip kaşar rendesi serpiştirin.
- Orta ateşte 5-6 dakika pişirip servis yapın.
- Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
NOT: sos yapmakla uğraşmak istemezseniz sos yerine ketçap da kullanabilirsiniz
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder