Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı et suyu
- 2 çorba kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Nane
- Su
Hazırlanışı:
- Kırmızı mercimeği ve pirinci yıkayıp süzüyoruz. Tencereye birlikte koyuyoruz ve suyunu ilave ederek haşlamaya bırakıyoruz. Kaynayıp köpürünce üzerinden köpüklerini alıyoruz. Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz.
- Tencereye sıvıyağ ve tereyağını beraber koyuyoruz. Soğanı ve sarımsağı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Soğan kavrulunca unu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Salçasını da koyuyoruz ve çırpma teliyke karıştırıyoruz.
- Et suyunu ve soğuk suyunu koyarak kıvamını açıyoruz, çırpma teliyle karıştırarak kıvamını açıyoruz. Kaynar su ilave ediyoruz.
- Pirinç ve mercimeği süzüyoruz. Çorbamız kaynayınca haşlanmış pirinç ve mercimeği koyarak pişirmeye devam ediyoruz. Baharatlarını koyuyoruz ve sıcak su koyarak kıvamını açıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz ve servis ediyoruz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder