ŞEYHÜLMIHŞI YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:

  • 15 adet ufak kabak 
  • yarım kâse haşlanmış nohut 
  • 300 gram kıyma 
  • ¼ demet maydanoz 
  • 1 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı mısır kızartma için yağ 
  • karabiber 
  • kaya tuzu

Hazırlanışı
  • Kabakların içini incecik oyun ve bol yağda kızartın. Kızaran kabakları bir kağıt peçete üzerine alın ve yağını çektirin. 
  • Kıymayı kendi yağında orta boy bir tavada kavurmaya başlayın. Tuz ve karabiberi ekleyip yaklaşık 10 dakika kavurun. Üzerine haşlanmış nohutları ve kıyılmış maydanozu ilave edip altını kapatın. 
  • Hazırladığınız bu içi kabaklara doldurup yayvan bir tencereye yan yana dizin. Kabakların üzerine yayvan bir tabak yerleştirip 1 su bardağı suyu ekleyin ve yemeği ocağa koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirip süzme yoğurtla servis edin.
Afiyet Olsun :)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri