Malzemeler:
- 15 adet ufak kabak
- yarım kâse haşlanmış nohut
- 300 gram kıyma
- ¼ demet maydanoz
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı mısır kızartma için yağ
- karabiber
- kaya tuzu
Hazırlanışı
- Kabakların içini incecik oyun ve bol yağda kızartın. Kızaran kabakları bir kağıt peçete üzerine alın ve yağını çektirin.
- Kıymayı kendi yağında orta boy bir tavada kavurmaya başlayın. Tuz ve karabiberi ekleyip yaklaşık 10 dakika kavurun. Üzerine haşlanmış nohutları ve kıyılmış maydanozu ilave edip altını kapatın.
- Hazırladığınız bu içi kabaklara doldurup yayvan bir tencereye yan yana dizin. Kabakların üzerine yayvan bir tabak yerleştirip 1 su bardağı suyu ekleyin ve yemeği ocağa koyun. Kısık ateşte 15 dakika pişirip süzme yoğurtla servis edin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder