- 1 orta boy karnıbahar
- 1 su bardağı tahin
- 3 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 limon suyu
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kimyon
- 3 diş sarmısak
SOSU
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık veya şam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
YAPILIŞI
- Karnıbaharı çiçeklerine ayırın ve içine bir fincan süt koyduğunuz suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Haşlama suyundan 3 yemek kaşığı ayırıp,karnıaharları iyice süzüp,yıkayın.
- Daha sonra robotunuzun içine bütün malzemeleri koyarak,iyice çekin.Kıvamının koyuluğuna göre gerekirse, ayırdığınız haşlama suyunuda ekleyin.Daha sonra humusunuzu servis tabağınıza koyunve üzerine zeytinyağınada kavurduğunuz fıstıklarla, pul biberi dökerek servis edin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder