- 700 gr.hindi eti (Kalça kısmı tercihimdir)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Tuz,karabiber, pulbiber, kekik
Hazırlanışı
- Hindi etlerimizi küpler halinde doğrayalım. Biberleri ince dilimleyelim. Kuru soğanı minik küpler halinde doğrayalım.
- Domatesi de küpler halinde doğrayalım. Sarımsakları kıyalım. Tavaya önce hindi etlerini alalım.Beyazlaşana kadar soteleyelim.
- Ardından sıvı yağı ilave edip domates dışındaki bütün malzemeyi ekleyip soteleme işlemine devam edelim.
- En son domatesi ve baharatlarımızı ilave edip hindi etleri pişene dek soteleyelim. Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder