BALKABAKLI MİNİ CHEESECAKE TARİFİ

MALZEMELER
Alt Tabanı İçin


  • 1,5 paket eti burçak bisküvi
  • 75 gr.tereyağ
  • 1\2 çay kaşığı tarçın
  • 1\2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış  ceviz

Kabak Püresi İçin

  • 750 gr.soyulmuş kabak
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 tarçın çubuğu
  • Peynir Katı İçin
  • 400 gr.labne peynir
  • 2 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 100 gr.krema
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1\2 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1\çay kaşığı toz zencefil
  • 1\2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri İçin

  • ceviz
  • kabak püresi

YAPILIŞI

  • Öncelikle soyulmuş kabaklarınızı yıkayıp, bir tencereye koyup,üzerine 1 kahve fincanı şekeri dökün ve tarçın çubuğunuda koyup,kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Hiç su koymuyoruz çünkü kabaklar kendiliğinden sulanıyor. Pişen kabaklarınızı tel süzğeçe alıp, iyice süzdükten sonra rondodan çekip, püre haline getirin.
  • Cheesecake alt tabanı için tereyağı eritin ve rondodan geçirdiğiniz bisküvi ve cevizlerin üzerine dökün.Tarçın ve zencefilide ekledikten sonra iyice karıştırın.Daha sonrada muffin kaplarının içine ,muffin kağıtları yerleştirin ve hazırladığınız bisküvili harçtan 1,5 tatlı kaşığı koyarak içlerine bastırarak yerleştirin. Hazırladığınız bisküvili kalıpları buzdolabına koyup, iç harcı hazır olana kadar bekletin.
  • Peynirli iç harç için, karıştırma kabına tel süzgeçte süzdüğünüz peyniri, süzme yoğurdu ve şekeri koyup, iyice krema kıvamına gelene kadar çırpın. Daha sonra sırayla çırparak yumurtaları, vanilyayı, hazırladığınız kabak püresinin 4\3 ünü, kremayı, unu, nişastayı ve baharatları ekleyin. Peynirli kremamız hazır.
  • Bütün malzemeleri hazırlayınca, buzdolabından bisküvili harcı doldurduğunuz muffin kalıplarını çıkarıp, içlerine tam kağıtların ağzına kadar peynirli harçtan paylaştırın.(bu malzemelerden , 21-22 tane mini cheesecake çıkıyor)
  • Daha sonra hazırladığınız cheesecakeleri, önceden ısıttığınız ve içine su dolu bir tepsi koyduğunuz fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.(160 derecede)
  • Pişen cheesecakelerinizi fırını kapattıktan sonra kapağı açık olarak fırının içinde ılımaya  bırakın. Ilıyan  cheesecakelerinizi fırından çıkarın ve buzdolabına yerleştirin. En az 4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis edeceğiniz zaman cheesecakelerinizi buzdolabından çıkarın. Muffin kağıtlarından dikkatlice çıkarın ve servis tabağına dizin.Sonrada ayırdığınız balkabağı püresinden birer tatlı kaşığı üzerlerine koyun, onun üzerinide ister tüm, ister dövülmüş cevizle süsleyerek servis edin.

Not:Muskat,zencefil ve tarcın bu tarifin olmazsa olmazı..Mutlaka kullanın
AFİYET OLSUN :)









Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri