- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Şerbeti İçin
- 5,5 su bardağı şeker
- 6 su bardağı su
Üzeri İçin
- kaymak
- dondurma
Hazırlanışı
- Şekeri tencereye döküp kısık ateşte karıştıralım.
- İyice eriyip rengi koyulaştığında sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim
- Ara ara karıştırarak şekerin çözülmesini sağlayalım.
- Hafif özlü bir şerbet olacak.
- Ekmek malzemelirimizi karıştıralım.
- Fırın tepsimize boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derece pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra her yerini çatalla delik delik yapalım.
- Ekmeğin ilk sıcaklığı çıktıkdan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder