EKMEK KADAYIFI TARİFİ

Malzemeler


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 5,5 su bardağı şeker
  • 6 su bardağı su

Üzeri İçin

  • kaymak
  • dondurma

Hazırlanışı

  • Şekeri tencereye döküp kısık ateşte karıştıralım.
  • İyice eriyip rengi koyulaştığında sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim
  • Ara ara karıştırarak şekerin çözülmesini sağlayalım.
  • Hafif özlü bir şerbet olacak.
  • Ekmek malzemelirimizi karıştıralım.
  • Fırın tepsimize boşaltalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 175 derece pişirelim.
  • Fırından çıkardıktan sonra her yerini çatalla delik delik yapalım.
  • Ekmeğin ilk sıcaklığı çıktıkdan sonra soğuk şerbeti üzerine dökelim

Afiyet Olsun :)









Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri