MALZEMELER
· 2 tatlı kaşığı yaş maya
1,5 fincan süt
·
1,5 fincan tozşeker
·
3 su bardağı un
·
2 yemek kaşığından
biraz az margarin
·
1 adet yumurta
·
2 adet yumurta sarısı
·
bir tutam tuz
·
1/2 su bardağından
biraz fazla kuru üzüm
·
1/2 su bardağından
biraz az dilimlenmiş badem
·
2 yemek kaşığı
pudraşekeri
HAZIRLANIŞI
·
Sütü ılıtın ve
maya,bir çay kaşığı şeker,unun 3/4'ü ile katıştırıp 20 dakika köpürmesini
bekleyin.
·
Margarini pürüzsüz
olana kadar çırpın,devamlı çırparak içine şekerin kalan kısmını,yumurtayı ve
yumurta sarılarını ekleyin.
·
Ayrı bir kapta kuru
üzümlerin yarısını,unun kalanını ve tuzu karıştırın.
·
Ortasına bir delik
açıp buraya çırptığınız yumurtalı karışımı ve mayalı karışımı dökün.
·
Unlu tezgahta 10
dakika yogurduktan sonra üzerini bir bezle örterek kabarmasını bekleyin.
·
Kalıbınızı yağlayın.
·
İçine geri kalan
üzümleri ve bademi dökün,üzerlerine biraz un serpiştirin.
·
Kabaran hamurunuzu
yeniden yoğurun ve kalıba koyun,biraz daha kabarması için bekleyin.
·
Önceden sıcak ısıda
ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin.
·
Fırından çıkarıp
üzerine pudraşekeri serpin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder