KABARAN KEK TARİFİ

    MALZEMELER

·        2 tatlı kaşığı yaş maya 
       1,5 fincan süt
·         1,5 fincan tozşeker
·         3 su bardağı un
·         2 yemek kaşığından biraz az margarin
·         1 adet yumurta
·         2 adet yumurta sarısı
·         bir tutam tuz
·         1/2 su bardağından biraz fazla kuru üzüm
·         1/2 su bardağından biraz az dilimlenmiş badem
·         2 yemek kaşığı pudraşekeri

 HAZIRLANIŞI

·         Sütü ılıtın ve maya,bir çay kaşığı şeker,unun 3/4'ü ile katıştırıp 20 dakika köpürmesini bekleyin.
·         Margarini pürüzsüz olana kadar çırpın,devamlı çırparak içine şekerin kalan kısmını,yumurtayı ve yumurta sarılarını ekleyin.
·         Ayrı bir kapta kuru üzümlerin yarısını,unun kalanını ve tuzu karıştırın.
·         Ortasına bir delik açıp buraya çırptığınız yumurtalı karışımı ve mayalı karışımı dökün.
·         Unlu tezgahta 10 dakika yogurduktan sonra üzerini bir bezle örterek kabarmasını bekleyin.
·         Kalıbınızı yağlayın.
·         İçine geri kalan üzümleri ve bademi dökün,üzerlerine biraz un serpiştirin.
·         Kabaran hamurunuzu yeniden yoğurun ve kalıba koyun,biraz daha kabarması için bekleyin.
·         Önceden sıcak ısıda ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin.
·         Fırından çıkarıp üzerine pudraşekeri serpin.
Afiyet Olsun :)


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri