FINDIK KAPLI PASTA TARİFİ


Pasta Keki için Malzemeler

  • 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı ılık su
  • çeyrek limonun suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • isteğe göre yarım limon kabuğunun rendesi
  • 1 fiske tuz

Pastanın 1. Kreması için Malzemeler 

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 5 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 50  gr tereyağı ( isteğe göre )
  • yarım bardak süt
  • 1 poşet kremşanti

Pastanın 2. Kreması için Malzemeler 

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 su bardağı vişne suyu

Üzeri için 

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 bardak soğuk süt
  • 40 gr bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı süt

Fındık kaplaması için 

  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 2 çorba kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

  • Pasta keki için Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın.Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek  limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın  vanilini, kabartma tozunuda ilave ettikten sonra unu  havadan eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla  iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir  fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden  yaptığınız  kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp altı  yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün  kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 180 derecedei pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem  kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar pasta  kekinin üzeri iyice kızarana kadar pişirin, kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkarırken tepsinin kenarlarını bıcakla sıyırıp öyle çıkarın  çünkü kalıbın kenarını yağlamadığımız için kenarlarına yapışır 
  • Kreması için  Önce şekerin yarısını ve 4 bardak sütü kaynatın Kalan şekerin yarısını. yumurtaların sarısını, nişastayı ve 1 bardak sütü topaklanma kalmayacak şekilde iyice karıştırın. Nişastalı karışımı kaynayan süte yavaş yavaş dökün ve sürekli karıştırın üzerine şekerli vanilini ilave edin 3 dakika daha  karıştırak kaynatın  Tereyağını ilave edin eriyene kadar iyice ve ocaktan alıp soğumasını bekleyin ve kremşantiyi yarım bardak süt ile çırpın soğumuş kremaya katıp çırpın
  • Vanilyalı Pudingi 3 bardak vişne suyu ile karıştırıp kaynatın ve ocaktan alın, ılıması için kenarda bekletin,
  • Pasta Kekinizi 3 eşit parçaya dikkatli bir  şekilde kesin ( pasta kekiniz bir gece dinlenirse daha kolay kesilir )
  • Pasta kremasını  büyük bir sıkma torbası veya  poşete doldrun kekikinin ilk katına  kremasın sıkıp sapatula  ile düzeltin kremayı kekin sadece kenarlarına bariyer yapar gibi  bir sıra sıkın ortasına vişneli pudingin yrısını döküp düzeltin kekin 2. parçasını üzerine kapatın aynı işlemi ( önce pasta kreması sürün kenarlarına kremayla bariyer  çekin  pudingi  ortasına dökün ) uygulayın kekin son kısmınıda kapatın.
  • Fındıkları robottan çekin tavaya alın 2 çorba kaşığı toz şekeri ekleyin rengi hafif karamel olana  kadar kızartın ( dikkat edin  yakmadan ) ocaktan alın soğumasını bekleyin,
  • Kremşanti ve sütü katılaşana kadar çırpın pastanızı her  tarafına sürün.
  • bitter çikolatayı benmari usulü eritin içine sütü karıştırın sıkma poşetine koyun  ucunu birazcık kesin resimdeki gibi önce pastanın üzerine düz çizgiler çekin daha  sonra kürdan yardımıyla aralıklı olarak bir ileri bir geri çizikler atın ,
  • Pastanın etrafına soğumuş fındıklarla kaplıyoruz ve buzdolabından en az 2 saat veya bir gece dinlendirip Fındık Kaplı pastayı servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri