- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşıgı sıvıyağ
- 1 su bardağı + 1yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı silme (tepeleme olmasın) un
- 1,5 yemek kaşıgı nişasta
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- Keki için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın, sıvıyağı ilave edip karıştırın unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve şekerli vanilyayı ilave edin tabanı yağlanmış kek kalıbına boşaltın önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin soğuması için kenara alın
- Kreması için Hindistan cevizi hariç kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişirin, kremayı ocaktan aldıktan sonra hindistan cevizini ilave edip iyice karıştırın,
- Hazırlamış olduğunuz keki ikiye ayırın içinden dökülen kek parşalarını sonradan üzerine kullanmak için ayırın
- Büyük çukur salata kasesinin içine streç folyo ile kaplayın kestiğiniz kekin taban kısmını kaseye yerleştirin elinizle düzelterek çukur şeklini verin 1 çay bardağı sütle ıslatın önceden hazırladığınız kremayı kekin içine koyun kalan diğer keki kremanın üzerine kapatın,
- Kümpet pastanızı buzdolabında 1 saat dinledirin
- Kremşantiyi süt ile katılaşana kadar çırpın Kümbet pastanızı buzdolabından çıkarın servis yapacağınız tabağa ters çevirip kaseden çıkarın üzerindeki streç folyoyu alın,
- Kümpet pastanızın üzerini kremşanti ile kaplayın üzerine kestiğiniz kekin parçalarını serpin ve buzdolabında biraz daha dinlendirip servis yapın
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder