KÜMBET PASTA TARİFİ

Keki İçin: 
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşıgı sıvıyağ
  • 1 su bardağı + 1yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1 vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için: 1 çay bardağı süt
Kreması için
  • 5 su bardağı  süt
  • 1 su bardağı silme (tepeleme olmasın)  un
  • 1,5 yemek kaşıgı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Üzeri için 
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı
  • Keki için yumurtayı ve toz şekeri 5 dakika çırpın, sıvıyağı ilave edip karıştırın unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve şekerli vanilyayı ilave edin tabanı yağlanmış kek kalıbına boşaltın önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin soğuması için kenara alın
  • Kreması için Hindistan cevizi hariç kremanın bütün malzemelerini karıştırıp pişirin, kremayı ocaktan aldıktan sonra hindistan cevizini ilave edip iyice karıştırın,
  • Hazırlamış olduğunuz keki ikiye ayırın içinden dökülen kek parşalarını sonradan üzerine kullanmak için ayırın
  • Büyük çukur  salata kasesinin içine streç folyo ile  kaplayın kestiğiniz kekin taban  kısmını kaseye yerleştirin   elinizle düzelterek çukur şeklini verin 1 çay  bardağı sütle ıslatın önceden hazırladığınız kremayı kekin içine koyun kalan diğer keki kremanın üzerine kapatın,
  • Kümpet pastanızı buzdolabında 1 saat dinledirin
  • Kremşantiyi süt ile katılaşana kadar çırpın Kümbet pastanızı buzdolabından çıkarın servis yapacağınız tabağa  ters çevirip kaseden çıkarın üzerindeki streç folyoyu alın,
  • Kümpet pastanızın üzerini kremşanti ile kaplayın üzerine kestiğiniz kekin parçalarını serpin ve buzdolabında biraz daha dinlendirip servis yapın
Afiyet Olsun :)

 

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri