KREMALI UN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler  


  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı  sıvıyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su  bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı  tuz

 Üzeri  için:

  • 2 çorba kaşığı  tereyağı
  • 1 adet kapya  biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım  çay kaşığı taze  çekilmiş kara biber

 Hazırlanışı:

  • Yarım  bardak  unu  tencereye  alın ve  sıvı yağı   ekleyip kısık  ateşte  kavurun. ( Ben  Emsan  patara çelik  tencere kullandım.Birbirinden  şık  Emsan ürünlerine  buradan bakabilirsiniz.)
  • Kalan  yarım bardak  unu  bir  kase  içerisine  alın ve  1  su bardağı  soğuk  su  ekleyerek  güzelce karıştırıp pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • 1 su  bardağı  sütü  azar  azar  kavrulan una ekleyerek  topaklanmaması  için hızla  karıştırın.
  • Kalan  1  bardak  süt  ve  2  su  bardağı  da  tencereye  azar  azar  ekleyip  karıştırın ve tamamen  pürüzsüz  olmasını  sağlayın.
  • 1 bardak su  ile  karıştırıp  çırptığınız  unu  da  çorbaya  ekleyin  ve  orta  ateşte karıştırarak  5  dakika  kadar  kaynatın.
  • 1  tatlı  kaşığı  tuz  ekleyip ocaktan alın.
  • Yıkayıp  kuruladığınız  kapya  biberi  ortadan  ikiye kesin  ve  minik  küpler halinde  doğrayın.
  • Küçük tavaya   tereyağı  alıp  eritin ve küp küp  doğradığınız  kapya biberleri  üzerine  alın   ve  kısık  ateşte  kızartın.
  • Biberler  kızarınca  ocağı kapatın ve  kuru  naneyi  ekleyip ocaktan alıp,çorbanın  üzerine  gezdirerek  servis yapın..

Afiyet Olsun :)









Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri