- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı taze çekilmiş kara biber
Hazırlanışı:
- Yarım bardak unu tencereye alın ve sıvı yağı ekleyip kısık ateşte kavurun. ( Ben Emsan patara çelik tencere kullandım.Birbirinden şık Emsan ürünlerine buradan bakabilirsiniz.)
- Kalan yarım bardak unu bir kase içerisine alın ve 1 su bardağı soğuk su ekleyerek güzelce karıştırıp pürüzsüz olana kadar çırpın.
- 1 su bardağı sütü azar azar kavrulan una ekleyerek topaklanmaması için hızla karıştırın.
- Kalan 1 bardak süt ve 2 su bardağı da tencereye azar azar ekleyip karıştırın ve tamamen pürüzsüz olmasını sağlayın.
- 1 bardak su ile karıştırıp çırptığınız unu da çorbaya ekleyin ve orta ateşte karıştırarak 5 dakika kadar kaynatın.
- 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip ocaktan alın.
- Yıkayıp kuruladığınız kapya biberi ortadan ikiye kesin ve minik küpler halinde doğrayın.
- Küçük tavaya tereyağı alıp eritin ve küp küp doğradığınız kapya biberleri üzerine alın ve kısık ateşte kızartın.
- Biberler kızarınca ocağı kapatın ve kuru naneyi ekleyip ocaktan alıp,çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın..
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder