Malzemeler (4-6 kişilik)
·
20 adet pirzola
·
5 adet domates rendesi
·
3 adet kuru soğan
·
2 adet ayva
·
1 tatlı kaşığı şeker
·
4 yemek kaşığı nar ekşisi
·
5 yemek kaşığı tereyağı
·
karabiber
·
kaya tuzu
Yapılışı
·
Soğanları ve ayvaları soyup halka halka doğrayın. Pirzolaları
tuzlayıp biberleyerek tereyağında genişçe bir tavada önlü arkalı
sotelemeye başlayın. Pişen pirzolaları bir kaba alın. Pirzolaların piştiği
tavada ayva ve soğanları da önlü arkalı pişirin. Sonra başka geniş bir
tencereye ayvaları, pirzolaları ve soğanları dizin.
·
Yine ayvaları sotelediğiniz tavaya domates rendesi ve
baharatları ekleyin, bir taşım kaynatıp diğer tencereye ilave edin.
Tencerenin altını açarak kısık ateşte 40 dakika pişirip servis edin.
Afiyet Olsun J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder