SEFERCELİYE TARİFİ

Malzemeler (4-6 kişilik)

·         20 adet pirzola
·         5 adet domates rendesi
·         3 adet kuru soğan
·         2 adet ayva
·         1 tatlı kaşığı şeker
·         4 yemek kaşığı nar ekşisi
·         5 yemek kaşığı tereyağı
·         karabiber
·         kaya tuzu
 Yapılışı
·         Soğanları ve ayvaları soyup halka halka doğrayın. Pirzolaları tuzlayıp biberleyerek tereyağında genişçe bir tavada önlü arkalı sotelemeye başlayın. Pişen pirzolaları bir kaba alın. Pirzolaların piştiği tavada ayva ve  soğanları da önlü arkalı pişirin. Sonra başka geniş bir tencereye ayvaları, pirzolaları ve soğanları dizin.
·         Yine ayvaları sotelediğiniz tavaya domates rendesi ve baharatları ekleyin, bir taşım kaynatıp diğer tencereye ilave edin. Tencerenin altını açarak kısık ateşte 40 dakika pişirip servis edin.
Afiyet Olsun J


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri