- 1 kg pazı
- 500 gr kuşbaşı tavuk eti
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy kuru soğan (varsa 2 adet orta boy domates)
- 6-7 diş sarımsak
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
Yapılışı
- Pazıları tek tek yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayarak bir kenarda bekletin.
- Diğer taraftan, zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırıp üzerine salça, tavuk eti ve incecik doğradığınız kuru soğanları ilave edin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, etli soğanları 5-6 dakika kadar kavurun. Üzerine incecik kıydığınız pazıları ve ikiye böldüğünüz sarımsakları ilave edin.
- Kırmızı biber, tuz ve karabiberi serpip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Limon suyunu da ilave edin.
- Genelde pazı kendi suyunu salacağı için çok suya ihtiyaç olmaz ama suyu az gelirse 1-2 bardak sıcak su ekleyebilirsiniz( İsterseniz bu aşamada kabukları soyulup tavla zarı şeklinde doğranmış domates de ilave edebilirsiniz).
- Yemeği arada sırada karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte, pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.
Not: Bu yemeği kuşbaşı kuzu etiyle de yapabilirsiniz. Bulabilirseniz, kibrit kutusu büyüklüğünde erik pestilini 2 su bardağı sıcak suda eriterek bu yemeğe ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder