EKŞİLİ TAVUKLU PAZI YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler


  • 1 kg pazı
  • 500 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy kuru soğan (varsa 2 adet orta boy domates)
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

Yapılışı

  • Pazıları tek tek yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayarak bir kenarda bekletin.
  • Diğer taraftan, zeytinyağını orta boy bir tencerede kızdırıp üzerine salça, tavuk eti ve incecik doğradığınız kuru soğanları ilave edin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, etli soğanları 5-6 dakika kadar kavurun. Üzerine incecik kıydığınız pazıları ve ikiye böldüğünüz sarımsakları ilave edin.
  • Kırmızı biber, tuz ve karabiberi serpip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Limon suyunu da ilave edin.
  • Genelde pazı kendi suyunu salacağı için çok suya ihtiyaç olmaz ama suyu az gelirse 1-2 bardak sıcak su ekleyebilirsiniz( İsterseniz bu aşamada kabukları soyulup tavla zarı şeklinde doğranmış domates de ilave edebilirsiniz).
  • Yemeği arada sırada karıştırarak, kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kısıp kısık ateşte, pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.

Not: Bu yemeği kuşbaşı kuzu etiyle de yapabilirsiniz. Bulabilirseniz, kibrit kutusu büyüklüğünde erik pestilini 2 su bardağı sıcak suda eriterek bu yemeğe ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri