- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı çok amaçlı unu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı yağsız yoğurt
- ¼ fincan az yağlı süt
- 2 yumurta
- ½ su bardağı tereyağı (1 çubuk)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ¾ çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 ½ çay kaşığı vanilya özü
- ½ çay kaşığı tuz
Üzeri İçin
- 1 su bardağı çikolata parçaları
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı toz tarçın
Hazırlanışı
- Fırını önceden 180 santigrat derecede ısıtın.
- 18×18 cm.lik (veya yakın ölçülerde) bir kek kalıbını yağlayıp unlayın.
- Tam buğday ununu ve çok amaçlı unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını birlikte karıştırın.
- Tereyağını ve şekeri geniş bir kasede karıştırarak köpürüp kabarıncaya kadar çırpın.
- Yumurtaları birer birer ilave edin ve her bir yumurtayı ekledikçe iyice çırpın. Ardından vanilya özünü ekleyin.
- Küçük bir kasede yoğurdu yumuşayıncaya kadar çırpın ve ardından üzerine sütü ilave edin.
- Unlu karışımı şeker-yağ karışımına iki parça halinde ilave edin.
- Ardından yoğurt karışımını ilave edin ve hamur pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Ancak çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
- Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzleyin ve çikolata parçalarını üzerine serpiştirin.
- Tarçın tozunu ve şekeri karıştırarak kekin en üstüne serpiştirin.
- Kek kalıbını fırına sürün ve 20-25 dakika boyunca pişirin. (Pişip pişmediğini test etmek için kürdan testini kullanabilirsiniz.)
- Pişen keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğutma rafına bırakın.
- Ertesi gün dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder