DAMLA ÇİKOLATALI TARÇINLI KEK TARİFİ

Malzemeler


  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı çok amaçlı unu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı yağsız yoğurt
  • ¼ fincan az yağlı süt
  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı tereyağı (1 çubuk)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ¾ çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 ½ çay kaşığı vanilya özü
  • ½ çay kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı çikolata parçaları
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı

  • Fırını önceden 180 santigrat derecede ısıtın.
  • 18×18 cm.lik (veya yakın ölçülerde) bir kek kalıbını yağlayıp unlayın.
  • Tam buğday ununu ve çok amaçlı unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını birlikte karıştırın.
  • Tereyağını ve şekeri geniş bir kasede karıştırarak köpürüp kabarıncaya kadar çırpın.
  • Yumurtaları birer birer ilave edin ve her bir yumurtayı ekledikçe iyice çırpın. Ardından vanilya özünü ekleyin.
  • Küçük bir kasede yoğurdu yumuşayıncaya kadar çırpın ve ardından üzerine sütü ilave edin.
  • Unlu karışımı şeker-yağ karışımına iki parça halinde ilave edin.
  • Ardından yoğurt karışımını ilave edin ve hamur pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Ancak çok fazla karıştırmamaya dikkat edin.
  • Hazırladığınız hamuru kek kalıbına dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzleyin ve çikolata parçalarını üzerine serpiştirin.
  • Tarçın tozunu ve şekeri karıştırarak kekin en üstüne serpiştirin.
  • Kek kalıbını fırına sürün ve 20-25 dakika boyunca pişirin. (Pişip pişmediğini test etmek için kürdan testini kullanabilirsiniz.)
  • Pişen keki fırından çıkardıktan 10 dakika sonra kalıptan çıkartın ve soğutma rafına bırakın.
  • Ertesi gün dilimleyerek servis edin.

Afiyet Olsun :)





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri