HURMALI CEVİZLİ MUFFİN KEK TARİFİ

Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı doğranmış hurma
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz
  • 1,5 – 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

  • Öncelikle hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Ve yumuşaması için su dolu kaba koyun.
  • Ceviz içi çekilmiş olacak.
  • Yumurta ve şekeri bir kaba alarak çırpın. Çırpma işlemi devam ederken aynı kaba sıvıyağ, tereyağ ve sütü de ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Su dolu kaba koyduğunuz hurmaları sudan çıkarıp, süzülmeleri için kağıt havlunun üzerine serin.
  • Ayrı bir kaba un, nişasta, kabartma tozu koyup karıştırın. Nemi alınmış hurma ve cevizleri ekleyin.
  • Hazırlanan bu unlu karışımı, az önce hazırladığınız yumurtalı sıvı malzemelere ilave edip karıştırın.
  • Karıştırma işlemi bittikten sonra, bu karışımı muffin kalıplarına koyun.
  • Önceden ısıtılmış 180 deredeki fırında pişirin.
  • Üzeri hafif kızarınca fırından alabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri