MALZEMELER
- 750 gr.taze barbunya
- 10 dal yeşil soğan
- 1\4 demet taze nane
- 1\ 2 demet maydanoz
- 1 tane kırmızı soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 1 çay bardağı doğranmış kornişon turşu
SOSU
- 1 limon suyu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- tuz
- 2 tatlı kaşığı pul biber(acı)
HAZIRLANIŞI
- Barbunyaları biraz tuz attığınız suda iyice haşlayın. Sonrada soğuk suda iyice yıkayıp süzün. Yeşillikleri ince ince doğrayın. Kırmızı soğanı dörde kesip piyazlık doğrayın. Kırmızı biberi jülyen şeklinde doğrayın.
- Sos malzemelerini bir bardakta iyice karıştırın.
- Genişce bir kasede barbunyaları, yeşillikleri, soğanları sosla karıştırın. (sadece maydanozdan biraz üzerini süslemek için ayırın.)
- Salatanızı servis tabağınıza alıp, keyifle servis edin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder