Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 tatlıkaşığı tuz
- 1 kahve fincanı su
- İçi İçin Gerken Malzemeler:
- 200 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- tuz, karabiber
Üzeri İçin:
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- kırmızıbiber, tuz, nane
- 3-4 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Hazırlanışı:
- Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim ve hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım. ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım.)
- Soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım.
- Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzerine bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim.
- Daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1.5-2 cm kareler keselim.
- Kıymalı içten azar azar ortalarına koyup, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım.
- Katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın.
- Kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın.
- Suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suyun içine mantıları salın. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar.
- Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin. Tencerenin altınıkapatın. Güzelce karıştırın.
- Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakın
- Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın.
- Tenceredeki mantıdan tabaklara alın üzerine yoğurt ekleyin ve salçalı sos ilede süsleyerek servis yapın.
NOT : Mantıları hemen tüketmek istemiyorsanız bi fırın tepsisine alın hamuru hafif ölecek pembeliğe gelene kadar fırınlayın ardından buzdolabı poşetleri ile derin dondurucunuzda muhafaza ederek ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder