KAYSERİ MANTISI TARİFİ


Malzemeler

  • 3 su bardağı un  
  • 1 yumurta
  • 1 tatlıkaşığı tuz
  • 1 kahve fincanı su
  • İçi İçin Gerken Malzemeler:
  • 200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan    
  • tuz, karabiber

Üzeri İçin:

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • kırmızıbiber, tuz, nane
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt

Hazırlanışı:

  • Hamuru yoğuracağımız kaba unu boşaltalım. Ortasını havuz gibi açıp yumurtayı,tuzu ve suyu ilave edelim ve hamurun hepsi toplanasıya kadar yoğuralım. ( hamuru bıçakla kestiğimizde içinde gözenek olmaması lazım.)
  • Soğanı rendeleyip kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırarak içini hazırlayalım.
  • Hamurdan 2 yada 3 beze yapıp üzerine bir bez örterek 20 dk kadar dinlendirelim.
  • Daha sonra 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1.5-2 cm kareler keselim.
  • Kıymalı içten azar azar ortalarına koyup, dört köşesi üstde ortada birleşecek şekilde katlayalım.
  • Katladıklarınızı tabanına un serpilmiş olan tepsiye aktarın.
  • Kalan hamurlarıda bu şekilde açıp katlayın.
  • Suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynayan suyun içine mantıları salın. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar.
  • Sizde birtane alıp pişip pişmediğini kontrol edin. Tencerenin altınıkapatın. Güzelce karıştırın.
  • Ayrı bir tavaya tereyağını aktarın ve yağda salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakın
  • Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın.
  • Tenceredeki mantıdan tabaklara alın üzerine yoğurt ekleyin ve salçalı sos ilede süsleyerek servis yapın.
NOT : Mantıları hemen tüketmek istemiyorsanız bi fırın tepsisine alın hamuru hafif ölecek pembeliğe gelene kadar fırınlayın ardından buzdolabı poşetleri ile derin dondurucunuzda muhafaza ederek ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz

Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri