KREMALI PATATES ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler 


  • 3 - 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kutu krema
  • Tavuk suyu veya normal su
  • Tuz
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ
  • Toz kırmızı biber

Yapılışı

  • Patatesler güzelce yıkanıp soyulur .Küp küp doğranır.Düdüklü tencereye alınır. Üzerine küp doğranmış kuru soğanlar, tavuk suyu , tuz  ilave edilir. Ocağa alınır . Düdüklünün düdüğünü indirdikten sonra 6-7 dakika sonra ocaktan alınır .Blender den geçirilir ,eğer koyu kıvamlı ise üzerine biraz daha su ilave edilir.Kaynatılır ocaktan almadan önce krema ilave edilir İki taşım daha kaynatılır ocaktan alınır.Üzerine kızdırılmış tereyağlı biber dökülür servise alınır.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri