İÇ PİLAV TARİFİ

Malzemeler:

  • 2 kâse pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 kâse kaynamış su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı
Hazırlanışı:
  • Pirinci yıkayıp ayıklayıp bir süre kaynamış suda bekletin. Dolmalık fıstıkları pilav tenceresine alıp hafif pembe renkte kavurun.
  • Kavrulunca ocağı kapatıp tencerenin hafif soğumasını sağlayın. Soğuyunca ocağı açıp yağı ilave edin.
  • Pirinçleri sularını süzerek tencereye ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kaynamış suyu ekleyin. Tuzunu atın, kapağını kapatıp suyunu hafif çekmesini sağlayın.
  • Suyunu bir miktar çekince kuş üzümlerini ve antep fıstıklarını ekleyin. Kapağı kapatıp ateşi kısarak pirinçlerin suyu tamamen çekmelerini sağlayın. Pişince kapakla tencere arasına bir kâğıt havlu sererek pilavı dinlendirin.

Not: Bu pilava iç badem de ekleyebilirsiniz. Ayrıca kaynamış su yerine et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.
Afiyet Olsun :)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri