Malzemeler:
- 2 kâse pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 kâse kaynamış su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Pirinci yıkayıp ayıklayıp bir süre kaynamış suda bekletin. Dolmalık fıstıkları pilav tenceresine alıp hafif pembe renkte kavurun.
- Kavrulunca ocağı kapatıp tencerenin hafif soğumasını sağlayın. Soğuyunca ocağı açıp yağı ilave edin.
- Pirinçleri sularını süzerek tencereye ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra kaynamış suyu ekleyin. Tuzunu atın, kapağını kapatıp suyunu hafif çekmesini sağlayın.
- Suyunu bir miktar çekince kuş üzümlerini ve antep fıstıklarını ekleyin. Kapağı kapatıp ateşi kısarak pirinçlerin suyu tamamen çekmelerini sağlayın. Pişince kapakla tencere arasına bir kâğıt havlu sererek pilavı dinlendirin.
Not: Bu pilava iç badem de ekleyebilirsiniz. Ayrıca kaynamış su yerine et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder