DÜŞBERE TARİFİ (Azerbaycan mantısı)

Malzemeler
Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 2/3 su bardağı ılık su

İçi için:

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kiçik baş soğan
  • ½ çay kaşığı tuz
  • ¼ çay kaşığı karabiber

Suyu için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ və ya tere yağı
1 adet kiçik baş soğan
1 yemek kaşığı salça (zevke göre)
½ tatlı kaşığı tuz
8 bardak su
Üstüne serpiştirmek için:
kuru nane
Hazırlanışı

  • Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırp yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. İçini hazırlayana kadar hamuru dinlendirin.
  • İçi hazırlamak için, kıymayı, soğanı, tuz və karabiberi koyup, güzelce yoğurun.
  • 1 mm kalınlığında yufkalar açın.
  • Açdığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük kesin.
  • Kestiğiniz yufkaların içine hazırlanan içten koyup uçlarını resimdeki gibi birleşdirin.
  • Düşberenin suyunun hazırlanışı.
  • Bunun için kızgın yağda soğanları kavurun.
  • İsteğe göre salçayı ilave edin və karıştıra karıştıra yarım dakika pişirin.
  • Tuz ilave edip karıştırın.
  • Sonra su ilave edip, kaynatın.
  • Ateşin altını bir az azaltın.
  • Düşbereleri tencereye boşaltıb tahminen 7-10 dakika pişirin.
  • Pişen düşbereler suyun üzerine çıkacak.
  • Kaselere koyup, üstüne kuru nanə serperek servis yapın.

Afiyet Olsun :)




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri