Malzemeler
- 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı ılık su
- çeyrek limonun suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı tepeleme + 1 çorba kaşığı tepeleme un
- isteğe göre yarım limon kabuğunun rendesi
- 1 fiske tuz
Hazırlanışı:
- Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın
- Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın vanilini,kabartma tozunuda ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
- Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp altı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın
- Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar pasta kekinin üzeri iyice kızarana kadar pişirin,kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkarırken tepsinin kenarlarını bıçakla sıyırıp öyle çıkarın çünkü kalıbın kenarını yağlamadığımız için kenarlarına yapışır. pandispanya (sünger kek)'mız hazır dilediğiniz pastada kullanabilirsiniz.
NOT: pasta kekini kakaolu yapmak isteyenler + 1 çorba kaşığı tepeleme un yerine 2 çorba kaşığı kakao kullanın
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder