PANDİSPANYA KEKİ TARİFİ



Malzemeler

  • 4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı ılık su
  • çeyrek limonun suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı tepeleme + 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • isteğe göre yarım limon kabuğunun rendesi
  • 1 fiske tuz

Hazırlanışı:

  • Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın
  • Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek  limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın  vanilini,kabartma tozunuda ilave ettikten sonra unu  havadan eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla  iyice karıştırın
  • Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir  fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden  yaptığınız  kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp altı  yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün  kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın
  • Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem  kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar pasta  kekinin üzeri iyice kızarana kadar pişirin,kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkarırken tepsinin kenarlarını bıçakla sıyırıp öyle çıkarın  çünkü kalıbın kenarını yağlamadığımız için kenarlarına yapışır. pandispanya (sünger kek)'mız hazır dilediğiniz pastada kullanabilirsiniz.

NOT: pasta kekini kakaolu yapmak isteyenler + 1 çorba kaşığı tepeleme un yerine 2 çorba kaşığı kakao kullanın

NOT: keki pişirirken ısıya dayanıklı bir kaseye su doldurup kekin yanına koyarsanız suyun nemi sayesinde kek daha yumuşak olur bu sayede  keki hiç ıslatmaya gerek kalmaz.

Afiyet Olsun :)





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri