Malzemeler:
- 500 gram kuşkonmaz
- 2 adet orta boy patates
- 50 gram tereyağı ya da margarin
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 su bardağı sebze suyu
- 1 çorba kaşığı krema, tuz, karabiber
- 10 damla limon suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 dal dereotu
Sebze suyu için:
- 1 litre su
- 1’er adet orta boy domates, soğan, kereviz, havuç
- 10 dal maydanoz
- 5-6 dal taze kekik
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Çorbada kullanacağınız sebze suyunu hazırlamak için, bir tencereye suyu koyun. Üzerine doğradığınız sebzeleri, tuzu ve karabiberi ekleyip birlikte yarım saat kaynatın. Süzüp ılınması için kenara alın.
- Kuşkonmazların uçlarını kesip saplarını bir sebze soyacağı ile soyun. Daha sonra soyulmuş kuşkonmazları ve patatesleri irice doğrayın. Tereyağının yarısını eritip doğranmış soğanı kavurun.
- Kuşkonmazları, patatesleri ve 3 su bardağı sebze suyunu ekleyip 25-30 dakika pişirin. Ilınmasını bekleyip blenderde çekin ve ince delikli bir süzgeçten geçirin.
- Çorbayı tekrar bir tencereye koyup içine kalan tereyağı, karabiber ve tuzu ekleyin. Kremayı çırpıp üzerine 10 damla limon suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
- Bu karışımı çorbaya katıp bir iki taşım kaynatın. Servis tabaklarına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu ile süsleyerek arzunuza göre sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder