KUŞKONMAZ ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler: 

  • 500 gram kuşkonmaz
  • 2 adet orta boy patates
  • 50 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 su bardağı sebze suyu
  • 1 çorba kaşığı krema, tuz, karabiber
  • 10 damla limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal dereotu
Sebze suyu için:
  • 1 litre su
  • 1’er adet orta boy domates, soğan, kereviz, havuç
  • 10 dal maydanoz
  • 5-6 dal taze kekik
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
  • Çorbada kullanacağınız sebze suyunu hazırlamak için, bir tencereye suyu koyun. Üzerine doğradığınız sebzeleri, tuzu ve karabiberi ekleyip birlikte yarım saat kaynatın. Süzüp ılınması için kenara alın.
  • Kuşkonmazların uçlarını kesip saplarını bir sebze soyacağı ile soyun. Daha sonra soyulmuş kuşkonmazları ve patatesleri irice doğrayın. Tereyağının yarısını eritip doğranmış soğanı kavurun.
  • Kuşkonmazları, patatesleri ve 3 su bardağı sebze suyunu ekleyip 25-30 dakika pişirin. Ilınmasını bekleyip blenderde çekin ve ince delikli bir süzgeçten geçirin.
  • Çorbayı tekrar bir tencereye koyup içine kalan tereyağı, karabiber ve tuzu ekleyin. Kremayı çırpıp üzerine 10 damla limon suyu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin.
  • Bu karışımı çorbaya katıp bir iki taşım kaynatın. Servis tabaklarına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Dereotu ile süsleyerek arzunuza göre sıcak ya da ılık olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri