SEBZELİ SULU KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER 


  • 200 gr.yağsız kuzu veya dana kıyma
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek kırıntısı
  • tuz,karabiber(köfteler için)
  • 1 kavanoz konserve bezelye
  • 2 tane havuç
  • 2 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1\2 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz ,karabiber(yemek için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı

  • Köfteler için soğan,galeta unu,kıyma ve baharatları rondodan bereberce çekin.Avucunuzun içinde cevizin yarısı kadar büyüklükte yuvarlak köfteler hazırlayın ve un serptiğiniz bir tepside köfteri biriktirin.Daha sonra tepsiyi hafifce sallayarak köftelerin dışının unlanmasını sağlayın.
  • Sonrada hazırladığınız köfteleri, 3 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz bir tavada hafifce kızartın.
  • Soğanı küp küp,yemeklik,havucu halka halka,patatesleride küp küp  doğrayın.
  • Yayvan bir yemek tenceresine ,2 yemek kaşığı tereyağ( veya 2 yemek kaşığı sıvıyağ) koyup,içine soğanlarınızı ekleyin .Sonrada salcayı koyup beraberce, soteleyin.Daha sonra içine havuçlarınızı ve patateslerinizi ekleyip,soteleyin.Sonrada içine kızarttığınız köfteleri ve bezelyeleri ekleyin.En sonda 2 küçük su bardağı sıcak su ve baharatlarınızı ekleyip,yemeğinizi 20 dakika kadar pişirin.Havuçlarınız ve patatesleriniz pişince yemeğiniz pişmiş demektir..

Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri