İNGİLİZ KEK TARİFİ

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 su bardağı)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağından biraz az un ( 1+1/4 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi


Islatmak İçin

  • 1 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı şeker (silme)
  • 1 yemek kaşığı kakao
Etrafına Bulamak İçin
  • Hindistan cevizi

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şeker güzelce çırpıldıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir ve çırpılır.
  • Üzerine portakal kabuğu eklenerek karıştırılır.
  • Küçük boy dikdörtgen bir bor camın tabanına yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülür.
  • 175  0C derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
  • Kek fırından alındıktan sonra soğumaya bırakılır.
  • Diğer taraftan süt, kakao ve şeker çırpılır.
  • Soğuyan kek küp küp olacak şekilde dilimlenir (2,5-3 cm kenar uzunluğunda küpler olmalı.)
  • Kek dilimlerinin yüzeyleri kakaolu süte batırılarak Hindistan cevizine bulanır. Böylece orta kısmı beyaz kenarları kakaolu bir görünümü elde etmiş olacaksınız.
  • İsterseniz bazılarının karşılıklı birer kenarlarını kakaoya batırmayabilirsiniz. Böylece kekin iç kısmında oluşan görüntü meydana gelmiş olur.

Afiyet olsun :)





Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri