- 2 yumurta
- yarım su bardağından biraz fazla şeker (3/4 su bardağı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağından biraz az un ( 1+1/4 su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
Islatmak İçin
Etrafına Bulamak İçin
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı
- Yumurta ve şeker güzelce çırpıldıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir ve çırpılır.
- Üzerine portakal kabuğu eklenerek karıştırılır.
- Küçük boy dikdörtgen bir bor camın tabanına yağlı kağıt serilir ve üzerine kek hamuru dökülür.
- 175 0C derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
- Kek fırından alındıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Diğer taraftan süt, kakao ve şeker çırpılır.
- Soğuyan kek küp küp olacak şekilde dilimlenir (2,5-3 cm kenar uzunluğunda küpler olmalı.)
- Kek dilimlerinin yüzeyleri kakaolu süte batırılarak Hindistan cevizine bulanır. Böylece orta kısmı beyaz kenarları kakaolu bir görünümü elde etmiş olacaksınız.
- İsterseniz bazılarının karşılıklı birer kenarlarını kakaoya batırmayabilirsiniz. Böylece kekin iç kısmında oluşan görüntü meydana gelmiş olur.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder