- 3 tane kemer patlıcan
- 100 – 150 gram kıyma
- 1 tane orta büyüklükte domates
- 1 tane orta büyüklükte soğan
- 5 – 6 diş sarımsak
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 – 2 tutam maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- yeteri kadar tuz
- yeteri kadar tane
- yeteri kadar karabiber
Sos İçin
- 1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası
- 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı su
Üzeri İçin
- 1 adet küçük domates
- 1 – 2 adet yeşil biber
- isteğe göre maydanoz
Hazırlanışı
- 3 adet patlıcanı yıkayın. Birkaç yerinden delerek acı suyu çıkması için 15 dakika suda bekletin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, suyu süzülen patlıcanları dizin.
- 200 derecelik fırında yaklaşık 25 – 30 dakika közleyin.
- Diğer yandan ince ince doğranmış 1 adet soğanı ve 5 – 6 diş sarımsağı, zeytinyağı koyulmuş tencerede pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından 100 – 150 gram kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar kavurun.
- Daha sonra içine küp küp doğranmış ya da rendelenmiş 1 adet domatesi ve tuzu ekleyip, bir süre daha pişirin.
- 1/2 yemek kaşığı salçayı da ilave edip, tekrar kavurun.
- Ocağın altını kapatmaya yakın ince ince doğranmış 1 – 2 tutam maydanozu, karabiberi ve naneyi ekleyip, 1 – 2 kere karıştırıp, altını kapatın.
- Bu arada közlenen patlıcanları fırından çıkartıp, soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra güzelce kabuklarını soyun.
- Fırın kabına patlıcanları koyup, ortalarından bir çizik açın.
- İçlerini hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun.
- Üzerlerini yeşil biber ve domates ile süsleyin.
- Tavaya 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, biraz kavurun.
- Ardından 1/2 su bardağı su ilave edip, bir kere fokurdadıktan sonra karnıyarıkların üzerine güzelce dökün.
- Yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip, domates ve biberler kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis yapınız.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder