- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
- 1 kâse un
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- kızartma için yağ
Salata için:
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- yarım demet maydanoz
- 1 limonun suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı:
- Kızartma yağını bir tavada kızdırmaya başlayın. Un ve tuzu bir kapta karıştırın. Her seferinde tavanızın alacağı kadar ciğeri una bulayıp kızartmaya başlayın. Ciğer yaklaşık 3-4 dakika içinde kızarmış olacaktır. Kızaran ciğerlerinizi bir kağıdın üzerinde yağını çekmeye bırakın.
- Diğer yanda soğanı yarım ay şeklinde, domatesleri de küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın ve bütün salata malzemelerini baharatlar, limon suyu ve zeytinyağı ile harmanlayıp servis tabağına alın. Salatanızın yanına kızaran ciğeri de ekleyip beraberce servis edin.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder