BEZELYELİ PATATES PÜRELİ PİRZOLA TARİFİ

Malzemeler:

  • 4 parçalık bütün pirzola
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Zeytinyağı
Bezelyeli patates püresi için:
  • 4 taze patates
  • 40 gr tereyağı
  • 75 ml krema
  • Dolmalık fıstık
  • 200 gr haşlanmış bezelye
  • Karabiber
  • 3 dal dereotu
  • 1 dal taze nane
  • Tuz
Hazırlanışı:
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Bütün pirzolayı ekleyip her iki tarafını birer dakika kızartın.
  • Pirzolayı yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tuz, karabiber serpin. Fıstıkları tereyağında kavurun.
  • Patatesleri ezerek püre haline getirin. Tereyağlı fıstıkları ekleyin. Soğuk kremayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin. Bezelyeleri çatalla hafifçe ezdikten sonra püreye ekleyin. Püreyi servis tabağına alın. Bütün pirzolayı yerleştirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri