Malzemeler:
- 4 parçalık bütün pirzola
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- Zeytinyağı
Bezelyeli patates püresi için:
- 4 taze patates
- 40 gr tereyağı
- 75 ml krema
- Dolmalık fıstık
- 200 gr haşlanmış bezelye
- Karabiber
- 3 dal dereotu
- 1 dal taze nane
- Tuz
Hazırlanışı:
- Bir yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Bütün pirzolayı ekleyip her iki tarafını birer dakika kızartın.
- Pirzolayı yağlı kağıt serili tepsiye alıp 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Tuz, karabiber serpin. Fıstıkları tereyağında kavurun.
- Patatesleri ezerek püre haline getirin. Tereyağlı fıstıkları ekleyin. Soğuk kremayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- İnce kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyin. Bezelyeleri çatalla hafifçe ezdikten sonra püreye ekleyin. Püreyi servis tabağına alın. Bütün pirzolayı yerleştirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder