- 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 2 kahve fincanı su
- Tuz
İç malzemesi:
- 1 çorba kaşığı margarin
- 250 gr kıyma
- 2 soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için:
- 3 çorba kaşığı margarin
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- Pulbiber
- Una eritilmiş margarin, yumurta, tuz ve su ilave edip sert bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bezle örtüp 10 dakika dinlendirin.
- İç malzemesini hazırlamak için; soğanları soyup kıyın. 1 kaşık margarini tavada eritip soğanı pem-beleştirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın. Ilınmaya bırakın.
- Dinlenen hamuru oklavayla incecik açın. 5 santimlik kareler halinde kesip ortalarına kıymalı harcı paylaştırın. Her kareyi üçgen şeklinde kapatıp iki kenarının uçlarını birbirinin üzerine gelecek şekilde birleştirin.
- Tencereyi tuzlu suyla doldurup kaynatın. Ravyolileri 4'er 5'er suya atıp diri kıvamda haşlayın. Kevgirle sudan alıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine 1 kaşık eritilmiş margarin gezdirin. Kalan 2 kaşık margarini tavada eritip salçayı kavurun. Tuz ve pulbiber serpip ateşten alın. Ravyoli-nin üzerine gezdirip kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip fırından çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder