KIYMALI RAVİOLİ TARİFİ

Malzemeler


  • 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 kahve fincanı su
  • Tuz

İç malzemesi:

  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 250 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için:

  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Pulbiber
Hazırlanışı
  • Una eritilmiş margarin, yumurta, tuz ve su ilave edip sert bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bezle örtüp 10 dakika dinlendirin.
  • İç malzemesini hazırlamak için; soğanları soyup kıyın. 1 kaşık margarini tavada eritip soğanı pem-beleştirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber serpip ateşten alın. Ilınmaya bırakın.
  • Dinlenen hamuru oklavayla incecik açın. 5 santimlik kareler halinde kesip ortalarına kıymalı harcı paylaştırın. Her kareyi üçgen şeklinde kapatıp iki kenarının uçlarını birbirinin üzerine gelecek şekilde birleştirin.
  • Tencereyi tuzlu suyla doldurup kaynatın. Ravyolileri 4'er 5'er suya atıp diri kıvamda haşlayın. Kevgirle sudan alıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine 1 kaşık eritilmiş margarin gezdirin. Kalan 2 kaşık margarini tavada eritip salçayı kavurun. Tuz ve pulbiber serpip ateşten alın. Ravyoli-nin üzerine gezdirip kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. 5 dakika dinlendirip fırından çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)




Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri