ALİ NAZİK KEBABI TARİFİ

Malzemeler: 

  • 125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
  • 1 adet orta boy patlıcan
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 diş dövülmüş sarmısak
  • 1 adet tırnak pide
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.
Diğer taraftan patlıcanı közleyin. Kabuklarını soyup ince kıyın. 1 tatlı kaşığı tereyağı tuz ve sarmısak ekleyip servis tabağına alın. Pişen eti şişten çıkarıp bıçakla kıyın. Patlıcanın üzerine yerleştirin.
Kalan tereyağını kızdırıp, pulbiberi yakın. Tırnak pideyi dilimleyin. Üzerine tereyağlı pulbiber gezdirip, alinazikle birlikte servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri