- 1 adet hindistancevizi
- 4 adet kakaolu bisküvi
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı hindistancevizi sütü
- Dört buçuk su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı patates nişastası
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Krem şanti, hindistancevizi sütü ve yarım su bardağı sütü çırpın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Kalan süt, un, nişasta, tozşeker ve vanilyayı tencereye alıp, kısık ateşte muhallebi kıvamı alana dek karıştırın.
- Koyulaşınca 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Karıştırarak ılınmasını sağlayın. Kremşantili karışımı ve rendelenmiş hindistancevizinin yarısını ekleyin. İrice kırdığınız bisküvileri kuplara pay edin.
- Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Kalan hindistancevizini serpiştirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder