HİNDİSTANCEVİZLİ KUP TARİFİ

Malzemeler


  • 1 adet hindistancevizi
  • 4 adet kakaolu bisküvi
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı hindistancevizi sütü
  • Dört buçuk su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı patates nişastası
  • 4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Krem şanti, hindistancevizi sütü ve yarım su bardağı sütü çırpın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Kalan süt, un, nişasta, tozşeker ve vanilyayı tencereye alıp, kısık ateşte muhallebi kıvamı alana dek karıştırın.
  • Koyulaşınca 1-2 dakika pişirip ocaktan alın. Karıştırarak ılınmasını sağlayın. Kremşantili karışımı ve rendelenmiş hindistancevizinin yarısını ekleyin. İrice kırdığınız bisküvileri kuplara pay edin.
  • Üzerine muhallebiyi paylaştırın. Kalan hindistancevizini serpiştirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri