ÇİKOLATA KAPLI KARADUTLU MUFFİN TARİFİ

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 4/3 su bardağından şeker
  • 100 gram krema
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı karadut
  • 200 gram çikolata

Hazırlanışı

  • Yumurtaları ve şekeri çırpın.
  • Kremayı ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Karadutları una bulayıp kek karışımına ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
  • Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Oda sıcaklığında soğutup kalıplardan çıkarın.
  • Kalıpları güzelce yıkayıp kurulayın.
  • Çikolatayı ben mari usulü eritin.
  • Eriyen çikolatayı kalıplara paylaştırın.
  • Muffinleri vakit kaybetmeden çikolatalı muffin kalıplarına yerleştirin ve bastırın.
  • Böylece çikolatalar yan tarafa doğru yükselecek ve kekin her yanını kaplayacaktır
  • Kalıpları dondurucuya kaldırıp 20 dakika bekletin.
  • Dondurucudan alıp muffinleri kalıplardan çıkarın, oda sıcaklığında saklayın.

Afiyet Olsun :)










Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri