- 2 adet yumurta
- 4/3 su bardağından şeker
- 100 gram krema
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı karadut
- 200 gram çikolata
Hazırlanışı
- Yumurtaları ve şekeri çırpın.
- Kremayı ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Karadutları una bulayıp kek karışımına ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Oda sıcaklığında soğutup kalıplardan çıkarın.
- Kalıpları güzelce yıkayıp kurulayın.
- Çikolatayı ben mari usulü eritin.
- Eriyen çikolatayı kalıplara paylaştırın.
- Muffinleri vakit kaybetmeden çikolatalı muffin kalıplarına yerleştirin ve bastırın.
- Böylece çikolatalar yan tarafa doğru yükselecek ve kekin her yanını kaplayacaktır
- Kalıpları dondurucuya kaldırıp 20 dakika bekletin.
- Dondurucudan alıp muffinleri kalıplardan çıkarın, oda sıcaklığında saklayın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder