FETTAH HUMUS

MALZEMELER 


  • 2 su bardağı nohut
  • 3 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul acı biber
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 8 dilim tost ekmeği + 1yemek kaşığı zeytinyağ

ÜZERİ İÇİN

  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarmısak
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • SOSU
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

HAZIRLANIŞI

  • Nohutları akşamdan ıslayın.Isladığınız nohutları iyice haşlayın ve süzün.Sonrada kabuklarını soyun.
  • Haşlanan nohutları kimyon,karabiber,pulbiber,tuz,yenibahar ve 3 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırıp,yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine koyun.Avcarladığınız nohutları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Tost ekmeklerini minik küpler halinde doğrayın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirip,ekmekleri fırında kızartın.
  • Süzme yoğurdu biraz suyla açın. İçine tahin,dövülmüş sarmısak ve biraz tuzu ekleyip, karıştırın.
  • Bütün malzemeler hazır olunca servis edeceğiniz zaman genişce bir tabağa önce kızarmış ekmeklerin yarısı,onun üzerine fırında baharatlarla pişirdiğiniz nohutları,onun üzerine hazırladığınız yoğurtlu sos ve tekrar kalan kızarmış ekmekleri koyun. En sonda üzerine kırmızı biberle zeytinyağı ısıtıp dökün ve ılık ılık servis edin.



AFİYET OLSUN :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

1 yorum:

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri