PEYNİRLİ IZGARA KABAK RULOLARI TARİFİ

MALZEMELER


  • 4 tane büyük kabak
  • 250 gr.labne peynir
  • 1  demet dereotu
  • 6 adet yeşil soğan
  • 1 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 havuç rendesi
  • 1\2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI

  • Kabakları iyice yıkayıp,kurulayın.Sonrada kabakları enine kalınlığı 3-4 cm.lik dilimler halinde doğrayın.Doğradığınız kabakları hafifce tuzlayıp sularını bırakması için,1 saat bekletin.Daha sonra yıkayıp,tek tek kurulayın.Hazırladığınız kabakları  yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip,üzerlerine fırçayla biraz sıvıyağ sürün ve pişirin.[Arzu ederseniz tost  makinasındada pişirebilirsiniz.]
  • Labne peynirin suyunu süzün.Dereotunun yarısını ve yeşil soğanları incecik kıyın.Havucu rendeleyp,suyunu iyice sıkın ve tavada hafifce pişirip ,soğutun.Daha sonra yeşil soğanlar,havuç,dereotu,tuz,kırmızıpul biber ve kaşar peynir rendesini iyice karıştırın.
  • Hazırladığınız peynirli içten birer tatlı kaşığı her bir kabak diliminin  içine koyup,rulo halinde sarın ve buzdolabında iyice soğuduktan sonra doğranmış dereotuyla süsleyerek servis edin.

AFİYET OLSUN :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri