- 4 tane büyük kabak
- 250 gr.labne peynir
- 1 demet dereotu
- 6 adet yeşil soğan
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- 1 havuç rendesi
- 1\2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
YAPILIŞI
- Kabakları iyice yıkayıp,kurulayın.Sonrada kabakları enine kalınlığı 3-4 cm.lik dilimler halinde doğrayın.Doğradığınız kabakları hafifce tuzlayıp sularını bırakması için,1 saat bekletin.Daha sonra yıkayıp,tek tek kurulayın.Hazırladığınız kabakları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip,üzerlerine fırçayla biraz sıvıyağ sürün ve pişirin.[Arzu ederseniz tost makinasındada pişirebilirsiniz.]
- Labne peynirin suyunu süzün.Dereotunun yarısını ve yeşil soğanları incecik kıyın.Havucu rendeleyp,suyunu iyice sıkın ve tavada hafifce pişirip ,soğutun.Daha sonra yeşil soğanlar,havuç,dereotu,tuz,kırmızıpul biber ve kaşar peynir rendesini iyice karıştırın.
- Hazırladığınız peynirli içten birer tatlı kaşığı her bir kabak diliminin içine koyup,rulo halinde sarın ve buzdolabında iyice soğuduktan sonra doğranmış dereotuyla süsleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder