ETLİ KARNIYARIK TARİFİ

Malzemeler


  • 3 adet kemer patlıcan
  • 250 gram kuşbaşı doğranmış et
  • 1 tane orta boy kırmızı biber
  • 1 tane orta boy yeşil biber
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 – 2 tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağından 1 parmak fazla sıcak su
  • yeteri kadar tuz
  • yeteri kadar karabiber

Hazırlanışı 

  • Kuşbaşı doğranmış etleri güzelce yıkayıp, kenara alın.
  • Daha sonra derin bir tencereye birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı koyup, kızdırın.
  • Ardından etleri ilave edin.
  • Üzerlerine sirke döküp, karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte etleri kendi suyu ile yumuşayana kadar pişirin.
  • Etinizin suyu yoksa su ilave edebilirsiniz.
  • Diğer yandan patlıcanları alacalı şekilde soyun.
  • Saplarını kesip, ikiye bölün.
  • Güzelce yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın.
  • Ardından derin bir tavaya bol sıvıyağ koyup, kızdırın.
  • Patlıcanları koyup, rengi turuncu oluncaya kadar kızartın.
  • Akabinde kağıt havlu üzerine alın. Yağının süzülmesini sağlayın.
  • Daha sonra geniş bir tavaya zeytinyağı koyun.
  • İnce ince doğranmış oğanı ve sarımsağı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
  • Ardından küçük küçük doğranmış biberleri ilave edip, yumuşayana kadar kavurun.
  • Akabinde küp küp doğranmış domatesleri ve sıcak suyu ekleyip, bir süre pişirin.
  • Son olarak pişen etlerinizi koyup, 2 – 3 dakika kadar pişirin.
  • Ocaktan almaya yakın tuzu, karabiberi ve ince ince doğranmış maydanozları ekleyip, karıştırın.
  • Patlıcanları fırın kabına yerleştirin.
  • Ortalarını yavaşça açın. İçlerini etli harç ile doldurun.
  • Hazırladığınız etli karnıyarık yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip, pişirin.
  • Piştikten sonra fırından alın.
  • Pirinç pilavı ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri