- 3 adet kemer patlıcan
- 250 gram kuşbaşı doğranmış et
- 1 tane orta boy kırmızı biber
- 1 tane orta boy yeşil biber
- 1 tane orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tane orta boy domates
- 1 – 2 tutam maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 su bardağından 1 parmak fazla sıcak su
- yeteri kadar tuz
- yeteri kadar karabiber
Hazırlanışı
- Kuşbaşı doğranmış etleri güzelce yıkayıp, kenara alın.
- Daha sonra derin bir tencereye birer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı koyup, kızdırın.
- Ardından etleri ilave edin.
- Üzerlerine sirke döküp, karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte etleri kendi suyu ile yumuşayana kadar pişirin.
- Etinizin suyu yoksa su ilave edebilirsiniz.
- Diğer yandan patlıcanları alacalı şekilde soyun.
- Saplarını kesip, ikiye bölün.
- Güzelce yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın.
- Ardından derin bir tavaya bol sıvıyağ koyup, kızdırın.
- Patlıcanları koyup, rengi turuncu oluncaya kadar kızartın.
- Akabinde kağıt havlu üzerine alın. Yağının süzülmesini sağlayın.
- Daha sonra geniş bir tavaya zeytinyağı koyun.
- İnce ince doğranmış oğanı ve sarımsağı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından küçük küçük doğranmış biberleri ilave edip, yumuşayana kadar kavurun.
- Akabinde küp küp doğranmış domatesleri ve sıcak suyu ekleyip, bir süre pişirin.
- Son olarak pişen etlerinizi koyup, 2 – 3 dakika kadar pişirin.
- Ocaktan almaya yakın tuzu, karabiberi ve ince ince doğranmış maydanozları ekleyip, karıştırın.
- Patlıcanları fırın kabına yerleştirin.
- Ortalarını yavaşça açın. İçlerini etli harç ile doldurun.
- Hazırladığınız etli karnıyarık yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip, pişirin.
- Piştikten sonra fırından alın.
- Pirinç pilavı ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder