KABAKLI BÖREK TARİFİ

Malzemeler

  • Yufka (4 adet )
  • 1  demet maydanoz
  • 4 adet sakız kabağı (orta boy)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üste sürülecek )
  • Yeteri kadar tuz
  • Yeteri kadar karabiber

Hazırlanışı

  • İlk olarak sakız kabağını yıkayıp, üzerini kazıyın.
  • Daha sonra kabakları  küp küp doğrayın ve bir kaba koyun.
  • Maydanozları ince kıyıp doğrayın, kabağa ilave edip karıştırın.
  • 2 yumurta sarısı, tuz ve karabiberi de ekleyip, iç harcı hazırlayın.
  • Büyük  fırın tepsisine yağlı kağıt serin, ilk yufkayı düzgünce serin.
  • Üzerini yeteri kadar y
    ağlayın.
  • 2.  yufkayı parçalara ayırarak  üzerine koyun ve yağlayın.
  • İç  malzemeyi üzerine yayın.
  • 3. yufkayı da parçalara ayırıp üzerine serin ve yağlayın.
  • Son yufkayı düzgün bir şekilde böreğin üzerine serin.
  • Yumurtayı bir  çay kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp, böreğin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış  200 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri