- Yufka (4 adet )
- 1 demet maydanoz
- 4 adet sakız kabağı (orta boy)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üste sürülecek )
- Yeteri kadar tuz
- Yeteri kadar karabiber
Hazırlanışı
- İlk olarak sakız kabağını yıkayıp, üzerini kazıyın.
- Daha sonra kabakları küp küp doğrayın ve bir kaba koyun.
- Maydanozları ince kıyıp doğrayın, kabağa ilave edip karıştırın.
- 2 yumurta sarısı, tuz ve karabiberi de ekleyip, iç harcı hazırlayın.
- Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serin, ilk yufkayı düzgünce serin.
- Üzerini yeteri kadar y
ağlayın. - 2. yufkayı parçalara ayırarak üzerine koyun ve yağlayın.
- İç malzemeyi üzerine yayın.
- 3. yufkayı da parçalara ayırıp üzerine serin ve yağlayın.
- Son yufkayı düzgün bir şekilde böreğin üzerine serin.
- Yumurtayı bir çay kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp, böreğin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder