AĞZI AÇIK TARİFİ

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • ½ su bardağı su
  • Yaklaşık 2-3 su bardağı un

İç harcı için

  • 250 gr  yağsız ince çekilmiş kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 4 çay kaşığı kırmızı tatlı pul biber (isot da kullanabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için : 1 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı

  • Hamuru hazırlamak için;tuz, yoğurt, sıvıyağ ve suyu derin bir kaba koyup elinizle karıştırın. Karbonatı ekleyip karıştırdıktan sonra unu da azar azar ilave edin. Malzemeler birbiriyle iyice karışıncaya kadar yoğurup kulak memesi yumuşaklığında ve ele  hafifçe yapışan bir hamur elde edin. Hamuru toplayıp oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Diğer taraftan, iç harcını hazırlamak için, kıymayı derin bir kaba koyun.  Üzerine salçayı, ceviz içi, tuz ve pul biberi serpiştirin ve unu da ilave edip sıkıca yoğurun.  
  • Dinlenen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bu parçaları hafif un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. Böylece yaklaşık 10-12 santim çapında hamurlar elde etmiş olacaksınız.
  • Açtığınız hamurların üzerine kıymalı malzemeden birer yemek kaşığı kadar koyun. Elinizle bastırarak harcı hamura iyice yayın. Kenarlarını 1 santim kadar üzerine kıvırarak toplayın.
  • Sıvıyağı derin bir tava ya da tencerede kızdırın. Urfalıların ağzı açık dedikleri börekleri, önce etli kısımları alta gelecek şekilde kızgın yağa bırakın. Önlü arkalı iyice kızaran börekleri sıcak sıcak servise sunun.  

Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri