- 4 tane pancar
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 büyük yeşil ekşi elma
- 1 adet kırmızı biber
- 1,5 deste maydanoz
- 1\2 deste nane
- 6 dal yeşil soğan
- 1 küçük kase kırık ceviz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
SOS
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 diş rendelenmiş sarmısak
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI
- Pancarları soyup,biraz sirke ve tuz koyduğunuz suda ,hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.Ve küçük küpler halinde doğrayın.Haşladığınız sudan 1 kahve fincanı ayırın.[Hazır vakumlu pancar kullanacaksanız,direk küçük küpler halinde doğrayın ve paketin içindeki suyunu kullanın.]
- Elmayı ,biberi küp küp,maydanoz,nane ve yeşil soğanlarıda ince ince doğrayın.
- Bulgurunuzu 1 kahve fincanı pancar suyuyla ıslatın ve sonrada baharatlarını atıp iyice karıştırın.
- Sos malzemelerinizi bir kasede iyice karıştırın.
- Hazırladığınız salata malzemelerini ve sosunu büyükçe bir kasede karıştırıp servis tabağınıza koyun ve keyifle servis edin..
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder