YOĞURTLU KABAK SALATASI

MALZEMELER


  • 5 adet kabak
  • 350 gr.süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 diş sarmısak
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1\2 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1,5çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

  • Kabakları yıkayıp,rendeleyin.Daha sonrada suyunu iyice sıkın.
  • Genişce bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyup,içine rendelenmiş kabakları koyup,bir çay kaşığı tuz atıp,hafifce kavurun.Daha sonrada soğumaya bırakın.
  • Yoğurdu bir kaç kaşık suyla özeyip,içine dövülmüş 1 diş sarmısak ve 1\2 çay kaşığı tuzu ekleyin.
  • Yoğurdu,cevizleri,doğranmış dereotunu,tahini ve soğumuş kabakları genişce bir kaba koyup,iyice karıştırın.Daha sonrada servis tabağına alıp,üzerini cevizlerle ve biraz derotuyla süsleyin.Sonrada buzdolabında soğutup,servis edin.

AFİYET OLSUN :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri