- 5 adet kabak
- 350 gr.süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarmısak
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1\2 demet dereotu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1,5çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
- Kabakları yıkayıp,rendeleyin.Daha sonrada suyunu iyice sıkın.
- Genişce bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyup,içine rendelenmiş kabakları koyup,bir çay kaşığı tuz atıp,hafifce kavurun.Daha sonrada soğumaya bırakın.
- Yoğurdu bir kaç kaşık suyla özeyip,içine dövülmüş 1 diş sarmısak ve 1\2 çay kaşığı tuzu ekleyin.
- Yoğurdu,cevizleri,doğranmış dereotunu,tahini ve soğumuş kabakları genişce bir kaba koyup,iyice karıştırın.Daha sonrada servis tabağına alıp,üzerini cevizlerle ve biraz derotuyla süsleyin.Sonrada buzdolabında soğutup,servis edin.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder