- 8 adet patlıcan
- 6 adet yeşil charliston biber
DOMATES SOS
- 4 adet domates
- 4 diş sarmısak
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
YOĞURT SOS
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı sulu yoğurt
- 1 diş sarmısak
- 1 fiske tuz
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları soyup,küp küp doğrayın.Tuzlu suya ıslayın.Daha sonra süzüp,iyice yıkayın ve kızartın.
- Biberleri yıkayıp,içlerini temizleyin ve iri küpler halinde doğrayın ve kızartın.
- Domates sosu için,domatesleri soyup,küçük küçük doğrayın,doğranmış sarmısakları sıvıyağda biraz kavurun ve içine domatesleri,şekeri,tuzu,pulbiberide ekleyip,beraberce pişirin.
- Süzme yoğurdu ,sulu yoğurtla özeyip,içine bir diş sarmısağı ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Kızarmış patlıcanları ve biberleri servis tabağınıza alıp,üzerine hazırlağınız yoğurdu dökün.Yoğurdun üzerinede hazırladığınız domates sosunu dökün.
- Kızartmanızın en üzerine kuru nane serpin ve keyifle servis edin.
- Eğer patlıcan ve biberleri yağda kızarmak istemezseniz,biraz yağ ve baharatlarla karıştırıp,fırındada kızartabilirsiniz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder