- 1 büyük kavanoz hazır garnitür
- 150 gram kıyma
- 2 tane soğan
- 1 tane yumurta
- 1 – 2 tutam maydanoz
- 2 – 3 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2,5 su bardağı sıcak su
- yeteri kadar karabiber
- yeteri kadar kimyon
- yeteri kadar tuz
Kızartmak İçin sıvıyağ
Hazırlanışı
- Derin bir kaba kıymayı koyun.
- Üzerine yumurtayı kırın.
- İnce ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş 1 tane soğanı koyun.
- Ardından galeta unu, tuz ve baharatları ekleyin. Karışımı iyice yoğurun.
- Kıymalı harçtan küçük parçalar alın.
- Elinizde yuvarlayın. Kızgın yağ içinde kızartın.
- Daha sonra geniş bir tencereye sınıyağı koyun.
- Üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyin.
- Pembeleşene kadar kavurun. Salçayı da koyup, 1 dakika karıştırın.
- Kızaran köfteleri ve hazır garnitürü ekleyip, 1 – 2 kere karıştırın.
- Son olarak üzerine sıcak suyu koyup, kısık ateşte pişirin.
- Sebzeli köfte yemeğiniz piştikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder