Malzemeler
- 500 gr kırmızı et ( ben dana eti kullandım koyun etide olabilir )
- 12 veya 14 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 veya 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- biraz pulbiber
- biraz karabiber
- biraz kekik
- ve tuz
Hazırlanışı:
- Eti büyük büyük doğrayın üzerine tuzu, sarımsağı, baharatları, sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın düdüklüye koyun buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
- Patatesleri ve soğanı soyup yıkayın ikiye kesin etin üzerine ilave edin iyice karıştırın ve etler altta patatesler üste gelecek şekilde ayarlayıp suyunuda ekleyerek düdüklü tencereyi büyük ocağa alın kapağını kapatın önce yüksek ateşte düdüklü kaynamaya başlayıp ses çıkarmaya başlayınca ocağın altını kısın ve 25 dakika kısık ateşte pişirin ocaktan alın
- Düdüklü tencere soğuyup sesi kesilince ( buhar çıkışı kesildiğinde ) kapağını açıp sıcak sıcak servis yapın
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder