ETLİ PATATES TANDIR TARİFİ


Malzemeler

  • 500 gr kırmızı et ( ben dana eti kullandım koyun etide olabilir  )
  • 12 veya 14 adet orta  boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 veya 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • biraz pulbiber
  • biraz karabiber
  • biraz  kekik
  • ve tuz

 Hazırlanışı:

  • Eti büyük büyük doğrayın  üzerine tuzu, sarımsağı, baharatları, sıvıyağı ekleyip iyice karıştırın düdüklüye koyun  buzdolabında  en az yarım saat dinlendirin.
  • Patatesleri ve soğanı  soyup yıkayın  ikiye kesin  etin üzerine ilave edin  iyice karıştırın ve etler altta patatesler üste gelecek şekilde ayarlayıp suyunuda ekleyerek düdüklü tencereyi büyük  ocağa alın kapağını kapatın önce yüksek ateşte düdüklü kaynamaya başlayıp ses çıkarmaya başlayınca ocağın altını kısın ve 25 dakika kısık ateşte  pişirin ocaktan alın
  •  Düdüklü tencere soğuyup sesi kesilince  ( buhar çıkışı kesildiğinde )  kapağını açıp sıcak sıcak servis yapın

Afiyet Olsun :)

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri