PIRTIK BÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler
  • ½ adet hazır yufka   
  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
  • 1 su bardağı süt
  • 2 dilim beyaz peynir (kibrit kutusu büyüklüğünde olmalı)
  • 1 dal yeşil soğan (çok ince doğranmış olmalı)
  • 5-6 dal maydanoz (çok ince kıyılmış olmalı)
  • 2-3 yaprak pazı ya da ıspanak (çok ince kıyılmış olmalı)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
  • Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine tuzu ekleyin ve çatal yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Üzerine süt, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir, incecik kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, pazı ya da ıspanağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Yufkayı çok ufak parçalara ayırarak bu karışıma ilave edin. Malzemeleri karıştırıp 5-6 dakika kadar bekletin.
  • Diğer taraftan, tereyağını orta boy (25-28 santim çapında) bir teflon tavaya koyup iyice kızdırın.
  • Yumurtalı karışımı yavaşça tavaya aktarın ve üzerini düzeltip orta ısılı ateşte pişirmeye başlayın.
  • Altı iyice kızaran böreği kapak yardımıyla ters çevirin ve diğer yüzünü de iyice kızartın. Böreği tabağa yerleştirip dilimleyerek servise sunun.
Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri