Malzemeler
- ½ adet hazır yufka
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
- 1 su bardağı süt
- 2 dilim beyaz peynir (kibrit kutusu büyüklüğünde olmalı)
- 1 dal yeşil soğan (çok ince doğranmış olmalı)
- 5-6 dal maydanoz (çok ince kıyılmış olmalı)
- 2-3 yaprak pazı ya da ıspanak (çok ince kıyılmış olmalı)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
- Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine tuzu ekleyin ve çatal yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
- Üzerine süt, zeytinyağı, rendelenmiş beyaz peynir, incecik kıyılmış maydanoz, yeşil soğan, pazı ya da ıspanağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Yufkayı çok ufak parçalara ayırarak bu karışıma ilave edin. Malzemeleri karıştırıp 5-6 dakika kadar bekletin.
- Diğer taraftan, tereyağını orta boy (25-28 santim çapında) bir teflon tavaya koyup iyice kızdırın.
- Yumurtalı karışımı yavaşça tavaya aktarın ve üzerini düzeltip orta ısılı ateşte pişirmeye başlayın.
- Altı iyice kızaran böreği kapak yardımıyla ters çevirin ve diğer yüzünü de iyice kızartın. Böreği tabağa yerleştirip dilimleyerek servise sunun.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder