MEDOVNİK PASTA TARİFİ

Malzemeler


  • 3 adet yumurta
  • 100 gram tereyağ
  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1,5 çay kaşığı karbonat

Kreması İçin

  • 500 gram krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı bal

Kaplaması İçin

  • 1 su bardağı ceviz
  • 50 gram çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

  • Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın. Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın. Köpürene kadar karıştırarak pişirin.
  • Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. İçine erimiş tereyağ ve bal, karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Bu sırada kreması için tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabına alıp koyulaşana kadar çırpıp dolaba kaldırın.
  • Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kenara alın.
  • Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin.
  • Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin.
  • Bisküvilerden birini servis tabağına alın. Üzerine krema sürün. Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin.
  • En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın ve 1 saat dinlendirin.
  • Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekip pastanın kenarlarını ve üstünü kaplayın.
  • Çikolata ve sütü benmari usulü eritin.
  • Ilındıktan sonra bir enjektör veya ince uçlu sıkma torbası yardımıyla üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.

Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri