- 3 adet yumurta
- 100 gram tereyağ
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı bal
- 1,5 çay kaşığı karbonat
Kreması İçin
- 500 gram krema
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı bal
Kaplaması İçin
- 1 su bardağı ceviz
- 50 gram çikolata
- 2 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
- Bisküvi için tereyağını eritip ılıtın. Bal ve karbonatı küçük bir tavaya koyup ocağa alın. Köpürene kadar karıştırarak pişirin.
- Yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. İçine erimiş tereyağ ve bal, karbonat karışımını ekleyerek çırpmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın. Un tamamen bittikten sonra hamuru 6 eşit parçaya bölüp 10 dakika kadar dinlendirin.
- Bu sırada kreması için tüm malzemeyi derin bir karıştırma kabına alıp koyulaşana kadar çırpıp dolaba kaldırın.
- Hamur toplarından birini alıp unladığınız tezgahta bir tencere kapağından biraz daha geniş olacak şekilde açın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin. Fırından çıkarıp kenara alın.
- Diğer hamur toplarını da aynı şekilde açıp sırayla pişirin.
- Bisküvileriniz soğuduktan sonra tencere kapağını kalıp olarak kullanarak aynı ölçüde kesin.
- Bisküvilerden birini servis tabağına alın. Üzerine krema sürün. Bir kat bisküvi bir kat krema şeklinde dizin.
- En son kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürüp dolaba kaldırın ve 1 saat dinlendirin.
- Bisküvilerin artan kenarlarını ve cevizleri mutfak robotunda çekip pastanın kenarlarını ve üstünü kaplayın.
- Çikolata ve sütü benmari usulü eritin.
- Ilındıktan sonra bir enjektör veya ince uçlu sıkma torbası yardımıyla üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder