RATATUY YEMEĞİ TARİFİ(Ratatouille recette)

Malzemeler

  • 2 patlıcan
  • 2 kabak
  • 3 domates
  • 3-4 patates
  • Biraz zeytinyağı ve tuz

Sosu için

  • - Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • - 1 kuru soğan (büyük)
  • - 2 diş sarımsak
  • - 1 çorba kaşığı tereyağı
  • - 4 domates
  • - 1 çay kaşığı pulbiber
  • - Yarım çay kaşığı karabiber
  • - Yarım çay kaşığı kekik ve tuz

Hazırlanışı

  • Patlıcanları kabuklarını soymadan dilimleyerek tuzlu suda bekletin ve bu arada sosunu yapmaya başlayalım.
  • Sosu için sıvıyağı büyük bir tavaya alalım üzerine küçük küçük doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin
  • Domatesleri küp küp kesin (kabuğu isteğe göre soyulabilir)
  • Soğanlar sararmaya başlayınca domatesini ilave edin, üzerine tuzunu ve baharatlarınıda ekleyerk iyice karıştırın büyük boy borcama boşaltın.
  • Patatesi Soyun, kabak ve domatesle beraber dilimleyin, patlıcanlarla beraber üzerine tuz ve biraz zeytinyağına bulayın sırasıyla hafif üst üste gelecek şekilde domates sosunun üzerine dizin 
  • tepsinin üzerini önce fırın kağıdı sonra aleminyum folyo ile kapatın 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin ardından  üzerindeki folyoyu ve fırın kağıdını çıkarın, sebzelerin üzeri kızarana kadar tekrar pişirin, fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve fırında biraz daha pişirip servis yapın

Afiyet olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri