- 1 adet kuru soğan
- 1 ölçü kuskus
- 2 ölçü su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Limonun kabuğunun rendesi
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Közlenmiş kırmızı biber
- Dereotu
- Maydonoz
- Kırmızı biberli yeşil zeytin
- Tuz
- Limon
Hazırlanışı
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
- 3 kaşık sıvıyağda çevrilir.
- Üzerine su, zerdeçal ve tuz ilave edilir.
- Kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan zerdeçallı suyun içerisine kuskus atılır.
- Suyu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine kağıt havlu kapatılarak demlenmeye bırakılır.
- Kuskuslar iyice soğuduktan sonra içine 1 limonun kabuğu rendelenir.
- Maydonoz ve dereotu güzelce kıyılır.
- Közlenmiş kırmızı biber küp küp doğranır.
- Doğranmış zeytin ilave edilir.
- Kuskusun üzerine ilave edilir.
- Karıştırılır.
- Limon suyu ilave edilir.
- Karıştırılır.
- Servise alınır.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder