- 200 – 250 gram kıyma
- 3 tane orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane kırmızı biber
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane domates
- 1 kase yoğurt
- yeteri kadar tuz
- yeteri kadar karabiber
Üzeri İçin: maydanoz
Hazırlanışı
- Sıvıyağ koyulmuş tavaya ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ilave edip, bir süre kavurun.
- Kırmızı biberi de küçük küçük doğrayıp, soğanlar ile birlikte kavurun.
- Daha sonra tavaya tereyağı ve kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin.
- Son olarak küp küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice kavurun.
- Diğer yandan patateslerin kabuklarını soyup, güzelce yıkayın.
- Kibrit şeklinde ince ince doğrayıp, kızgın yağ içinde kızartın.
- Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alıp, 1 kase yoğurdu çırparak, üzerine güzelce yayın.
- Yoğurdun üzerine kavurduğunuz kıymalı harcı dökün.
- Kıymanın üstüne ince ince kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder