KIYMALI KİBRİT KEBABI TARİFİ

Malzemeler


  • 200 – 250 gram kıyma
  • 3 tane orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane domates
  • 1 kase yoğurt
  • yeteri kadar tuz
  • yeteri kadar karabiber

Üzeri İçin: maydanoz
Hazırlanışı

  • Sıvıyağ koyulmuş tavaya ince ince doğranmış soğanları ve sarımsakları ilave edip, bir süre kavurun.
  • Kırmızı biberi de küçük küçük doğrayıp, soğanlar ile birlikte kavurun.
  • Daha sonra tavaya tereyağı ve kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edin.
  • Son olarak küp küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice kavurun.
  • Diğer yandan patateslerin kabuklarını soyup, güzelce yıkayın.
  • Kibrit şeklinde ince ince doğrayıp, kızgın yağ içinde kızartın.
  • Kızarttığınız patatesleri servis tabağına alıp, 1 kase yoğurdu çırparak, üzerine güzelce yayın.
  • Yoğurdun üzerine kavurduğunuz kıymalı harcı dökün.
  • Kıymanın üstüne ince ince kıyılmış maydanozu serpip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri