ERİŞTELİ BEZELYE ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım su bardağı erişte
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Yapılışı:

  • Tereyağını eritip unu sararıncaya kadar kavurun. Su ve tavuk suyunu ekleyerek iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca erişteleri ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Erişteler yumuşayınca bezelyeleri ekleyin. Krema ilave ederek yüksek ateşte 1 dakika pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ve kırmızı pul biber ekleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :)
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2014. Yemek Tarifleri - Tüm Hakları Saklıdır.
Yemek Tarifler Yemek Tarifleri