- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 200 ml krema
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- Yarım su bardağı erişte
- 3 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Yapılışı:
- Tereyağını eritip unu sararıncaya kadar kavurun. Su ve tavuk suyunu ekleyerek iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca erişteleri ilave edin ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Erişteler yumuşayınca bezelyeleri ekleyin. Krema ilave ederek yüksek ateşte 1 dakika pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ve kırmızı pul biber ekleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder